Příčiny a meze regulace kryptoměn v EU a USA - Sládek, Petr (2020)
Tato práce má za úkol zkoumat motivy vlád, které vedou k regulacím kryptoměn a přiblížit možnosti, kterými tak mohou učinit. Proto se práce nejdříve věnuje otázce, co to jsou kryptoměny. Jsou představeni někteří hlavní zástupci. Dále se práce zaměřuje na konceptyregulace a jejich aplikaci v praxi se zaměřením na EU a USA. Hlavní metodou je analýza dostupných zdrojů.