Sociální zabezpečení v České republice a Velké Británii - Chalupská, Veronika (2020)
Bakalářská práce se zabývá sociálním zabezpečením v České republice a Velké Británii a je rozdělena na čtyři hlavní kapitoly. První kapitola je věnována obecnému popisu sociálního zabezpečení a jejímu historickému vývoji více zaměřeného na dané státy. Druhá kapitola podrobně zkoumá některé části sociálního zabezpečení v České republice, zejména zdravotní a nemocenské pojištění. Třetí kapitola se zabývá obdobnému popisu sociálního zabezpečení ve Velké Británii. Poslední kapitola následně komparuje a porovnává předem popsané systémy sociálního zabezpečení obou států.