Právní aspekty pěstování technického konopí v České republice a vybraných státech USA - Malechová, Dominika (2020)
Tato práce se zabývá právní úpravou technického konopí na území České republiky a ve vybraných státech Spojených států amerických, konkrétně Coloradu, Kalifornii a na Floridě.V rámci kapitol je podrobně rozebrán vývoj české legislativy a její dopad na pěstování technického konopí, zejména hranice obsahu THC v rostlině. Americká právní úprava je popsána na federální úrovni a porovnána s národní legislativou zmíněných vybraných států.V závěru práce je provedena komparace jednotlivých právních úprav a navržena úprava znění, de lege ferenda, současných ustanoveních týkající se pěstování technického konopí v ČR.