Právní aspekty pěstování technického konopí v České republice a vybraných státech USA - Malechová, Dominika; Štěpánek, Petr; Levý, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato práce se zabývá právní úpravou technického konopí na území České republiky a ve vybraných státech Spojených států amerických, konkrétně Coloradu, Kalifornii a na Floridě.V rámci kapitol je podrobně rozebrán vývoj české legislativy a její dopad na pěstování technického konopí, zejména hranice obsahu THC v rostlině. Americká právní úprava je popsána na federální úrovni a porovnána s národní legislativou zmíněných vybraných států.V závěru práce je provedena komparace jednotlivých právních úprav a navržena úprava znění, de lege ferenda, současných ustanoveních týkající se pěstování technického konopí v ČR.
Vedoucí práce: Petr Štěpánek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses