Podnikatelský plán pro rozšíření předmětu podnikání obchodní firmy o stavební činnost - Hes, Filip (2020)
Tato bakalářská práce řeší podnikatelský plán na rozšíření předmětu podnikání stávající obchodní firmy ABC s.r.o. o stavební činnost. Účelem je analyzovat a vyhodnotit realizovatelnost plánu s výhledem na období 2021 až 2025. Pro podnikatelský plán bylo potřeba vymezit základní pojmy a současné legislativní prostředí. Následně je stanoven marketingový plán, který zahrnuje analýzu vnějšího prostředí pomocí metody PEST a vnitřního prostředí pomocí S.W.O.T. analýzy. Na konkurenční prostředí se zaměřuje BCG matice. Marketingovou a obchodní strategii definujeme pomoví Porterova modelu 5 sil a Marketingovým mixem 4P. V další části se zaměřujeme na finanční plán a následně jej ověřujeme pomocí finanční analýzy. Na základě vyhotoveného marketingového a finančního plánu stanovíme předpoklady úspěšnosti a rizik. V závěru jsou shrnuty postřehy a doporučení pro společnost ABC s.r.o.