Podnikatelský plán pro rozšíření předmětu podnikání obchodní firmy o stavební činnost - Hes, Filip; Mokrejšová, Veronika, 1985-; Filipová, Alena, 1965-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Tato bakalářská práce řeší podnikatelský plán na rozšíření předmětu podnikání stávající obchodní firmy ABC s.r.o. o stavební činnost. Účelem je analyzovat a vyhodnotit realizovatelnost plánu s výhledem na období 2021 až 2025. Pro podnikatelský plán bylo potřeba vymezit základní pojmy a současné legislativní prostředí. Následně je stanoven marketingový plán, který zahrnuje analýzu vnějšího prostředí pomocí metody PEST a vnitřního prostředí pomocí S.W.O.T. analýzy. Na konkurenční prostředí se zaměřuje BCG matice. Marketingovou a obchodní strategii definujeme pomoví Porterova modelu 5 sil a Marketingovým mixem 4P. V další části se zaměřujeme na finanční plán a následně jej ověřujeme pomocí finanční analýzy. Na základě vyhotoveného marketingového a finančního plánu stanovíme předpoklady úspěšnosti a rizik. V závěru jsou shrnuty postřehy a doporučení pro společnost ABC s.r.o.
Vedoucí práce: Veronika Mokrejšová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: manažer obchodu [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses