Evropské právo v kontextu zaměstnávání - Bazgierová, Veronika (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem práva Evropské unie v souvislosti s pracovním právem, sociálním zabezpečením a zdaněním příjmů fyzických osob ze zaměstnání. První část pojednává o předpisech, prostřednictvím kterých upravuje Evropská unie pracovní podmínky zaměstnanců. Ve druhé části je pozornost věnována koordinaci systémů sociálního zabezpečení. Třetí oblastí, která se zaměstnávání dotýká, a která je obsahem poslední části práce, je zdanění příjmů pracovníků. Konkrétní podmínky v rámci těchto oblastí, a způsob, jakým je ovlivňuje evropské právo, jsou uvedeny na příkladu České republiky a Rakouska.