Evropské právo v kontextu zaměstnávání - Bazgierová, Veronika; Kačírková, Eliška; Chvátalová, Iva; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů (2020)
Diplomová práce se zabývá tématem práva Evropské unie v souvislosti s pracovním právem, sociálním zabezpečením a zdaněním příjmů fyzických osob ze zaměstnání. První část pojednává o předpisech, prostřednictvím kterých upravuje Evropská unie pracovní podmínky zaměstnanců. Ve druhé části je pozornost věnována koordinaci systémů sociálního zabezpečení. Třetí oblastí, která se zaměstnávání dotýká, a která je obsahem poslední části práce, je zdanění příjmů pracovníků. Konkrétní podmínky v rámci těchto oblastí, a způsob, jakým je ovlivňuje evropské právo, jsou uvedeny na příkladu České republiky a Rakouska.
Vedoucí práce: Eliška Kačírková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta mezinárodních vztahů, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podnikání a právo [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses