Ochrana spotřebitele v České republice a vliv klamavé reklamy - Meierová, Anna (2020)
Cílem této diplomové práce je zjistit, jaké existují možnosti právní a mimoprávní regulace reklamy a ověřit vliv klamavé reklamy na spotřebitele. Teoretická část obsahuje základní teorii marketingu, psychologie reklamy, ochrany spotřebitele v České republice a přehled nejdůležitějších předpisů veřejnoprávní, soukromoprávní a mimoprávní regulace. Praktická část shrnuje dosavadní provedené výzkumy na toto téma a následně vlastním provedeným výzkumem porovnává vlivy klamavé a neklamavé reklamy na spotřebitele. Tyto výsledky jsou následně zohledněny v závěru při zhodnocení současné právní úpravy.