GDPR v digitální analytice - Kolařík, Miroslav; Slánský, David; Pour, Jan; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce vymezuje problematiku obecného nařízení o ochraně osobních údajů v oblasti digitální analytiky. Především v části webové analytiky a sběru dat na webových stránkách. V rámci práce je vytvořena metoda, která umožní ověřit, že implementace webové analytiky je v souladu s obecným nařízením. Tato metoda je vhodná pro stávající i nové implementace. Pro tvorbu metody byla využita metodika Design Science Research. Svým způsobem je metoda univerzální pro všechny nástroje webové analytiky, ale obsahuje navíc konsekvence pro nástroj Google Analytics, který je nejpoužívanějším nástrojem pro webovou analytiku. Navíc metoda dobře propojuje právní svět s tím technickým, a tudíž vytváří univerzální platformu pro komunikaci problematiky mezi právními a technickými odborníky. V rámci práce byla metoda demonstrována na reálném projektu a ověřena právním expertem na problematiku obecného nařízení.
Vedoucí práce: David Slánský
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses