Vytvoření technologické platformy pro výuku programovacího kursu node.js - Fiala, Daniel; Bruckner, Tomáš, 1974-; Skříček, Jiří; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato práce je zaměřena na přípravu technologické platformy pro výuku programovacího kurzu Node.js. Hlavním cílem je práce je prozkoumání možností technologií a vytvoření podkladů pro samotnou výuku předmětu. Úvodní část práce je věnována popisu současných trendů webových technologií. Jedná se zejména o JavaScript, samotný Node.js, Redis a cloudové služby. Následně je nastíněn stav výuky programování na Vysoké škole ekonomické v době vypracování práce, společně s popisem zamýšlené podoby studentské aplikace, kterou byla zvolena chatovací aplikace. Z tohoto je se dále vychází v praktické části, kde je popsán postup vývoje a samotná aplikace. Výsledkem jsou podklady pro výuku, které provází vývojem aplikace a jsou doplněny o ukázky probíraného kódu. Ty jsou pak studentům dostupné na vytvořeném gitovém repositáři, kde jsou řazeny do větví dle cvičení společně se zdrojovými kódy.
Vedoucí práce: Tomáš Bruckner
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses