Data governance v podnikové praxi - Frýba, Michal; Fortinová, Jana; Krejčí, Jakub; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se zabývá tím, jak lze oblast data governance pokrýt komerčními softwarovými nástroji.V úvodu práce je vymezen pojem a pojetí data governance v rámci této práce, na což navazuje přehled metrik a faktorů, jež se týkají úloh řízení datových zdrojů. Dále jsou uvedeny samotné úlohy řízení datových zdrojů a jejich kvality spolu s rolemi, zajišťujícími jejich realizaci v podniku. Po teoretickém úvodu následuje analýza trhu data governance nástrojů, komparace vybraných produktů a její vyhodnocení. Na základě vyhodnocení porovnání produktů byly zvoleny dva produkty pro realizaci proof of conceptů v konkrétním podniku.Proof of concepty posloužily jako východisko pro analýzu pokrytí oblasti data governance softwarem dostupným na trhu, návrh implementace nástroje a určení dotčených profesních rolí včetně jejich povinností v praxi vybraného podniku.
Vedoucí práce: Jana Fortinová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses