Zajištění kontinuity a pravdivosti EA - Šmahel, David; Gála, Libor, 1965-; Hemala, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato diplomová práce se zabývá kontinuitou a pravdivostí EA. Hlavním cílem práce je návrh postupu zajištění kontinuity a pravdivosti EA v situaci, kdy v rámci veřejného sektoru dílčí SA dodávají dodavatelé ICT řešení.V první části práce je proveden výzkum zaměřený na charakteristiku současného stavu v oblasti zajišťování kontinuity a pravdivosti EA založený na metodě Systematic Mapping Study. Dále je zanalyzován Stav metodické připravenosti eGovernmentu a Informační koncepce ČR v oblasti kontinuity a pravdivosti EA.Druhá část práce se věnuje popisu metodiky sestavení návrhu postupu zajištění kontinuity a pravdivosti EA. Jako vstupy metodiky slouží postupy zajištění kontinuity EA nalezené v rámci výzkumu dle metody SMS a podklady získané analýzou dokumentů OHA a Informační koncepce ČR.Třetí část práce obsahuje popis navrženého postupu zajištění kontinuity a pravdivosti EA (ZKPEA). Postup ZKPEA se skládá ze čtyř hlavních částí, které představují předpoklady postupu ZKPEA, pravidla ZKPEA, události v rámci ZKPEA a činnosti ZKPEA.V poslední části práce je ověřena platnost postupu ZKPEA formou diskuze. Platnost postupu ZKPEA je posuzována vůči nalezeným postupům zajištění kontinuity a pravdivosti EA a pravidlům a principům, které definuje Informační koncepce ČR a OHA.Hlavním přínosem práce je vytvoření detailní metodiky pro zajištění kontinuity a pravdivosti EA, kterou je možné aplikovat kromě veřejné správy i v komerčním sektoru.
Vedoucí práce: Libor Gála
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses