Rozšíření metodiky MMSP pro DevOps - Kovářík, Stanislav; Buchalcevová, Alena, 1958-; Doležel, Michal; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce Rozšíření metodiky MMSP pro DevOps se zabývá úpravou již existující metodiky MMSP a jejím rozšířením o současnou dimenzi fenoménu DevOps. Navržení této metodiky má za cíl pomoci jak zakládajícím, tak již existujícím firmám na poli vývoje a distribuce softwaru k rychlejšímu a efektivnějšímu vývojovému cyklu.Teoretická část práce představuje metodiky vývoje softwaru, a to především metodiku MMSP vyvíjenou na Vysoké škole ekonomické v Praze. Dále pojednává o konceptu DevOps, jenž po správném porozumění může firmám přinést konkurenční výhodu.Praktická část se potom zabývá úpravou metodiky MMSP tak, aby vyhovovala myšlenkám DevOps. Následuje představení aplikace Timmy.cloud, na jejímž vývoji je nově navržený model aplikován. V závěru práce jsou shrnuty výsledky a porovnány jednotlivé metriky, které byli během pozorování zkoumány.
Vedoucí práce: Alena Buchalcevová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses