Redesign webu jazykové školy - Špála, Ondřej (2020)
Tato diplomová práce popisuje proces redesignu webu jazykové školy Profi English, který je dostupný na adrese www.profienglish.cz. Web existoval v původní podobě od svého vzniku v roce 2008, ačkoliv obsah byl průběžně aktualizován. Nyní již však působí zastarale, což zanechává v návštěvnících negativní dojem a nesplňuje standardní nároky na použitelnost. Cílem práce je navrhnout a implementovat nový a přehledný web, který bude působit moderně a zlepší uživatelskou zkušenost. Za tímto účelem byla nejprve provedena analýza firemního stylu Profi English a stávajícího stavu webu. Ten je rozebrán po stránce vzhledu, provedení, datové analýzy z nástroje Google Analytics a také podroben uživatelskému testování. Následně je popsán proces UX designu, který ústí v návrh nového layoutu a vzhledu. Předpokladem nového návrhu bylo stanovení vizuálního stylu Profi English, který byl zaznamenán do grafického manuálu, tvořícího vedlejší výstup projektu. Dále je názorně popsán redesign jednotlivých částí webu, který je dalším výstupem práce. Poslední fází realizace byl proces vývoje softwaru, tedy implementace, testování a nasazení. Výsledky druhého kola uživatelského testování potvrdily zlepšení dojmu z webu, čímž došlo k naplnění hlavního cíle.