Manažérska a sociálna kybernetika v analýze neziskovej organizácie - Paračková, Monika (2020)
Diplomová práca je zameraná na sociálnu kybernetiku ako súčasť kybernetiky obecne, priblíženie jej teoretických základov a jej praktické využitie v oblasti neziskovej organizácie. Teoretická časť práce bližšie objasňuje čo to kybernetika je, jej históriu a prechod k sociálnej kybernetike ako aj ďalšie dôležité pojmy týkajúce sa danej problematiky. V praktickej časti budú teoretické poznatky sociokybernetiky a manažérskej kybernetiky použité pri prevedení analýzy na konkrétnej študentskej neziskovej organizácii. Nakoniec budú vyhodnotené výsledky stanovených hypotéz, týkajúcich sa analyzovanej neziskovej spoločnosti, ktoré prispejú ako zdroj doporučení a možných zlepšení zistenej situácie.