Manažérska a sociálna kybernetika v analýze neziskovej organizácie - Paračková, Monika; Jiříčková, Ludmila; Dostál, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práca je zameraná na sociálnu kybernetiku ako súčasť kybernetiky obecne, priblíženie jej teoretických základov a jej praktické využitie v oblasti neziskovej organizácie. Teoretická časť práce bližšie objasňuje čo to kybernetika je, jej históriu a prechod k sociálnej kybernetike ako aj ďalšie dôležité pojmy týkajúce sa danej problematiky. V praktickej časti budú teoretické poznatky sociokybernetiky a manažérskej kybernetiky použité pri prevedení analýzy na konkrétnej študentskej neziskovej organizácii. Nakoniec budú vyhodnotené výsledky stanovených hypotéz, týkajúcich sa analyzovanej neziskovej spoločnosti, ktoré prispejú ako zdroj doporučení a možných zlepšení zistenej situácie.
Vedoucí práce: Ludmila Jiříčková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses