Analýza faktorov úspešnosti ponúk zverejnených na pracovnom portáli - Sabadoš, Radoslav; Chudán, David; Zimmermann, Pavel, 1980-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Práca sa zameriava na analýzu faktorov úspešnosti ponúk zverejnených na pracovnom portáli www.profesia.sk, ktorý má na slovenskom trhu dominantné postavenie. Skúmajú sa dáta za obdobie od začiatku roku 2017 do konca prvého polroku 2019. Hlavným cieľom je pomocou lineárnej regresie skúmať dva vzťahy. Prvým je vzťah medzi počtom reakcií na inzerát a jeho vlastnosťami. Ďalším je vzťah medzi počtom zobrazení inzerátu a jeho vlastnosťami. Skúmané vlastnosti inzerátov sú napríklad dátum zverejnenia inzerátu, dĺžka trvania inzerátu, výška dosiahnutého vzdelania, požadované jazykové schopnosti a ďalšie. Výsledkom práce sú odporúčania, ktoré môžu pomôcť zvýšiť úspešnosť inzercie a ich konkurencieschopnosť pri hľadaní zamestnancov.
Vedoucí práce: David Chudán
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses