Analýza vývoje kriminality v ČR v letech 2008-2018 - Zajíčková, Anna; Zouhar, Jan, 1982-; Frýd, Lukáš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Bakalářská práce se zabývá empirickou analýzou kriminality v České republice. Cílem je pomocí regresní analýzy panelových dat objasnit vliv vybraných ekonomických faktorů na různé druhy kriminálních činností. Uvažovanými faktory jsou nezaměstnanost, inflace, hrubý domácí produkt a čistý disponibilní důchod domácností. Z výsledků čtyř modelů kriminality odhadnutých na datech krajů České republiky za časové období 2008–2018 plyne, že nelze považovat vliv makroekonomických faktorů za stejný pro všechny druhy kriminality.
Vedoucí práce: Jan Zouhar
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: matematické metody v ekonomii [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses