Brownfields a sociodemografická perspektiva - Havelková, Dominika; Majerová, Markéta; Nývlt, Ondřej; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Problematika brownfields a jejich následná revitalizace nabývá v posledních letech na významu. Je důležité si uvědomit, že jedním z důsledků vzniku brownfields je rozprostírání měst do okolní krajiny, což je úzce spjato se strukturální diferenciací obyvatelstva. Cílem bakalářské práce je přiblížení problému brownfields ve spojitosti se sociodemografickou strukturou obyvatelstva. Nejprve je však v práci vysvětlen samotný pojem brownfields a příčiny jeho vzniku. Práce dále zahrnuje ukázky již realizovaných projektů na obnovu brownfields v Praze a okrese Kladno, od kterých se odráží, že revitalizace těchto objektů přináší pozitivní dopady v jeho okolí. V poslední části práce je provedena analýza struktury obyvatelstva s důrazem na spojitost s výskytem brownfields. Z výsledů analýzy a celkového zpracování práce vyplývá, že brownfields a sociodemografická struktura obyvatelstva spolu úzce souvisí.
Vedoucí práce: Markéta Pechholdová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: sociálně ekonomická demografie [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses