Realizace Smart Cities v České republice - Rašplička, Martin; Židková, Nikola; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Termín Smart City je stále používanější i když neexistuje jeho přesná definice. Chytré projekty se ve městech objevují neustále, je ale otázkou, zda jsou peníze na tyto projekty vynaloženy efektivně a projekty jsou opravdu „chytré“ natolik, aby zlepšily kvalitu života občanů České republiky. Města se pokoušejí o integraci konceptu Smart Cities a tato bakalářská práce si klade za cíl analyzovat koncept Smart Cities v České republice, jak je tento koncept reálně plněn za pomoci komparace vybraných českých měst, zkoumání jednotlivých realizací a jejich vyhodnocování.Provedením kritického zhodnocení se našla celá řada doporučení pro jednotlivá města, kde mají silná či slabá místa a podle toho se mohou zaměřit na uvedené projekty a vylepšit je. Tato bakalářská práce by tak měla být přínosná pro vedení měst, která jí mohou použít k nahlédnutí, jak danou problematiku řeší jiná města, a inspirovat se jimi. Zároveň může sloužit jako kvalitní přehled konceptu Smart Cities v České republice.
Vedoucí práce: Nikola Židková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses