Porovnání vybraných platforem pro realizaci IoT řešení - Milton, Martin; Židková, Nikola; Maryška, Miloš; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Tato bakalářská práce se zaobírá internetem věcí (IoT) jako takovým, jeho využitím v rozličných oblastech a platformami IoT.Jedná se o velmi rychle se rozrůstající koncept, který se týká nejen moderních technologií a informatiky, ale má přesah i do mnoha významných oblastí, jakými jsou například zdravotnictví, průmysl a chytrá města. V mnoha ohledech se potenciál internetu věcí teprve rozvíjí a bezpočet odvětví stále čeká, co přinese budoucnost. Co ovšem mají všechny zasažené oblasti společné, je to, že dochází k propojení mezi mnoha technologickými faktory, jejichž prostřednictvím tyto technologie mohou v kontextu IoT fungovat. Počet IoT platforem každým rokem roste a nabízí stále komplexnější služby a řešení, a právě z tohoto předpokladu vychází cíl a přínos této práce.Hlavním cílem této práce je porovnání vybraných platforem využívaných pro realizaci IoT řešení na základě předem stanovených kritérií a vyhodnocení nejlepší varianty, vzhledem k těmto kritériím, v praktické části. Jedním vedlejším cílem je v teoretické části představení internetu věcí v rámci identifikovaných oblastí. Druhým vedlejším cílem je představení oblastí s možným využitím internetu věcí.
Vedoucí práce: Nikola Židková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: aplikovaná informatika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses