Prototyp aplikace rozpoznávání obrazu pro realitní portál - Dědek, Martin; Zimmermann, Pavel, 1980-; Chudán, David; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce se zabývá problematikou využití obrazových dat online realitních portálů pro strojové učení. Je zde navrženo konkrétní použití těchto dat za využití konceptu transfer learningu. V práci je vytvořen model schopný klasifikovat obrázky do jednotlivých tříd vybraných relevantních místností. Pro vytvoření tohoto modelu je použita knihovna Keras. Model je následně použit v prototypu webové aplikace simulující realitní portál, která demonstruje dva případy užití přímé aplikace tohoto modelu. V návaznosti na tyto návrhy je v práci provedena diskuze o dalších aplikacích strojového učení pro obrazová data v této oblasti.
Vedoucí práce: Pavel Zimmermann
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: informační systémy a technologie [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses