Aplikácia kryptomien v praxi - Kapral, Michal (2020)
Diplomová práce sa zaoberá možnosťami, ktoré majú virtuálne meny v súčasnosti. Na základe rozsiahlejšieho prieskumu mapuje, ako uplatniť či spotrebovať kryptomeny vo svete a na území Slovenskej republiky. Získané dáta sú použité na definíciu bežného užívateľa, resp. na definíciu prostredia a predpokladov k používaniu kryptomien. Definované sú parametre ako užitočnosť danej technológie a aké je ľahké ju používať z užívateľského hľadiska. Získané výsledky sú aplikované metodikou Technology acceptance model, ktorej cieľom je špecifikovať, aké je skutočné využitie potenciálu kryptomien.