Aplikácia kryptomien v praxi - Kapral, Michal; Sudzina, František; Perzina, Radomír; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky (2020)
Diplomová práce sa zaoberá možnosťami, ktoré majú virtuálne meny v súčasnosti. Na základe rozsiahlejšieho prieskumu mapuje, ako uplatniť či spotrebovať kryptomeny vo svete a na území Slovenskej republiky. Získané dáta sú použité na definíciu bežného užívateľa, resp. na definíciu prostredia a predpokladov k používaniu kryptomien. Definované sú parametre ako užitočnosť danej technológie a aké je ľahké ju používať z užívateľského hľadiska. Získané výsledky sú aplikované metodikou Technology acceptance model, ktorej cieľom je špecifikovať, aké je skutočné využitie potenciálu kryptomien.
Vedoucí práce: František Sudzina
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky a statistiky, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: podniková informatika [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses