Zadlženosť Talianska a jeho vplyv na kondíciu eurozóny - Brieda, Vladimír; Blahová, Naďa, 1958-; Boháčik, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Práca sa zaoberá nadmerným zadĺžením Talianska, pričom hľadá dôvody vypuknutia niekoľkoročnej stagnácie talianskej ekonomiky. Prvá kapitola vysvetľuje čo je zadlženosť a snaží sa objasniť priebeh deflačných kríz. Zároveň objasňuje ako by mali výkonné inštitúcie reagovať. Druhá kapitola obsahuje politicko-ekonomický vývoj od konca 2. svetovej vojny až po krízu v roku 2008, pričom zároveň vysvetľuje jednotlivé dôvody talianskej stagnácie. Posledná tretia kapitola sa zaoberá talianskou stagnáciou od roku 2008 a zároveň komentuje súčasnú novú krízu v roku 2020 a hľadá možné scenáre talianskej budúcnosti, ale aj samotnej EU.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses