Využití metod manažerského rozhodování při zakládání rehabilitačního zařízení - Hryzáková, Michaela (2020)
Diplomová práce se zabývá manažerským rozhodováním za rizika a nejistoty při zakládání rehabilitačního zařízení. Praktická část se skládá ze dvou rozhodovacích problémů. Pro ty jsou v případě diskrétních faktorů rizika sestaveny rozhodovací matice. Ty jsou pak následně využity pro aplikaci pravidel očekávané hodnoty a očekávané hodnoty a rozptylu. V případě rozhodování za nejistoty jsou využita pravidla Maximinu, Maximaxu, Laplaceova, Hurwiczovo a Savageova. Další část se zabývá spojitými faktory rizika, které jsou řešeny metodou Monte Carlo, na kterou navazuje analýza citlivosti. Cílem práce je poskytnout informaci o výběru vhodných prostor a volbě úhradového systému při zakládání rehabilitačního zařízení.