Využití metod manažerského rozhodování při zakládání rehabilitačního zařízení - Hryzáková, Michaela; Pudil, Pavel; Jiroušek, Radim; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Diplomová práce se zabývá manažerským rozhodováním za rizika a nejistoty při zakládání rehabilitačního zařízení. Praktická část se skládá ze dvou rozhodovacích problémů. Pro ty jsou v případě diskrétních faktorů rizika sestaveny rozhodovací matice. Ty jsou pak následně využity pro aplikaci pravidel očekávané hodnoty a očekávané hodnoty a rozptylu. V případě rozhodování za nejistoty jsou využita pravidla Maximinu, Maximaxu, Laplaceova, Hurwiczovo a Savageova. Další část se zabývá spojitými faktory rizika, které jsou řešeny metodou Monte Carlo, na kterou navazuje analýza citlivosti. Cílem práce je poskytnout informaci o výběru vhodných prostor a volbě úhradového systému při zakládání rehabilitačního zařízení.
Vedoucí práce: Pavel Pudil
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses