Návrh podnikatelského záměru a analýza jeho rizik - Hejný, Tomáš; Dočekalová, Markéta; Fiala, Roman, 1981-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem této bakalářské práce je vtisknout podnikatelský záměr založení advokátní kanceláře ve formě společnosti s ručením omezeným do písemné podoby ve formě šablony podnikatelského plánu, a následně objasnit, analyzovat a popsat rizika, obje-vující se v souvislosti s takovým návrhem podnikatelského plánu. Bakalářská práce je složena ze dvou částí, teoretické a praktické. První, teoretická, část je opřena o re-šerši příslušné odborné literatury. Teoretická část je východiskem pro zpracování části praktické. Druhá, praktická, část obsahuje sestavený podnikatelský plán a ana-lýzu jeho rizik. V rámci sestavování podnikatelského plánu bylo využito relevantních metod a analýz – metody SMART, SLEPT analýzy, Porterova modelu pěti sil, SWOT analýzy a marketingového mixu 4P. V rámci analýzy rizik byla identifikována rizika související s podnikáním, pravděpodobnost, že skutečně nastanou, důsledky takové situace, nejhorší možný scénář, ke kterému by mohlo dojít, i preventivní a nápravná opatření této situace.
Vedoucí práce: Markéta Dočekalová
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses