Využiteľnosť eye trackingu pri detekcii vplyvu apelu strachu na človeka - Moravčíková, Simona; Šimůnková, Klára; Pospíšil, Jan, 1983-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem této práce je přiblížit teoretickou bázi a aktuální zjištění v oblasti vlivu strachu na člověka. Výzkum práce směřuje k zodpovězení dvou výzkumných otázek zaměřených na použitelnost eyetrackingové techniky při zjišťování reakcí člověka na stimul strachu a existence, případně neexistence vztahu vědomé hodnotící složky a nevědomých reakcí člověka na tento apel. K zodpovězení jsou použity dva nástroje, a to eyetrackingové měření a polostrukturované rozhovory. Výsledky měření jsou porovnány se zjištěními předešlých výzkumů a také se zjištěními polostrukturovaných rozhovorů. Z pohledu využitelnosti čistě eyetrackingovej techniky pro detekci fyziologických reakcí na apel strachu v reklamách, nebyla v této práci prokázána schopnost poskytnout žádoucí výpovědní hodnotu. Pro druhou výzkumnou otázku nebyly zjištěny výsledky jednoznačně se přiklánějící k existencí či neexistenci vztahu mezi vědomou a nevědomou složkou. U některých obrázků však lze na základě průměrných hodnot připustit existenci vztahu vědomé a nevědomé složky.
Vedoucí práce: Klára Šimůnková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses