Influencer marketing "for social good" : Využití influencerů neziskovými organizacemi - Černá, Sára (2020)
Bakalářská práce propojuje aktuální téma influencer marketingu s problematikou ne-státních neziskových organizací. Teoretická část pojednává o základních pojmech neziskového sektoru v České republice a detailně definuje marketing neziskových organizací včetně nových trendů v této oblasti se zaměřením na influencer marketing. Praktická část zkoumá využívání influencerů jako nástroje marketingové komunikace neziskovou organizací Člověk v tísni, přičemž pomocí smíšeného výzkumu představuje průběh spolupráce s vybraným influencerem a vyhodnocuje efektivitu kampaní se zapojením influencerů.