Příčiny nízké nezaměstnanosti v okrese J.Hradec - Marešová, Eliška (2020)
Hlavním cílem bakalářská práce je zjištění příčin nízké nezaměstnanosti v okrese Jindřichův Hradec. Nejprve jsem provedla literární rešerši na téma trh práce a nezaměstnanost. V této části jsem si také vytyčila možné příčiny nízké nezaměstnanosti, které jsem v praktické části dále zkoumala. Následně jsem hledala souvislosti mezi vytyčenou příčinou v teoretické části a zjištěnými údaji o velikosti nezaměstnanosti. Sledovala jsem, jak se změní výše nezaměstnanosti, změní-li se zkoumaná příčina. Ke zjištění vzájemného vztahu mezi proměnnými jsem v některých případech využila funkci korelace. Výzkum jsem poté doplnila a zpřesnila o názor odborníka trhu práce v okrese Jindřichův Hradec. Data pro výzkum jsem čerpala především z Českého statistického úřadu a Ministerstva práce a sociálních věcí.