Využívání sociálních sítí jako nástroje k výběru zaměstnanců - Gutwirthová, Renata (2020)
Diplomová práce se zabývá využíváním sociálních sítí v personalistice k výběru za-městnanců. Představuje veřejné internetové sociální sítě LinkedIn, Facebook a Twitter. Pozornost je zaměřena na příležitosti, limity, pozitivní a negativní aspekty sociálních sítí, které ovlivňují pracovníky personálních oddělení při výběru zaměstnanců. Pomocí telefonických rozhovorů byly zjišťovány způsoby používání sociálních sítí v personálních odděleních větších firem v Jihočeském kraji.