Ochrana spotřebitele a její uplatnění v rámci letecké dopravy - Veselá, Pavla (2020)
Diplomová práce je zaměřena na problematiku ochrany spotřebitele a jejího uplatnění v rámci letecké přepravy osob. Cílem práce je především seznámit spotřebitele s danou problematikou a nastínit možnosti, kde se svých práv mohou tito domáhat a možné návody, kterými se lze při uplatňování práv v letecké dopravě řídit. Pro účely práce byl proveden kvantitativní výzkum ve formě dotazníkového šetření a následná analýza výsledků tohoto šetření. Závěr práce obsahuje podrobný návod, jak na letišti postupovat v případě vzniku škodné události a několik užitečných rad pro cestování letadlem.