Návrh záměru podpory potravinové soběstačnosti v obci - Davidová, Adéla (2020)
Cílem této diplomové práce bylo předložit záměr potravinové soběstačnosti v území obce (Veselí nad Lužnicí). S přihlédnutím k negativní ekologické situaci krajiny byla navržena změna hospodaření na orné půdě, která nahradí současné rozsáhlé kon-venční zemědělské porosty agrolesnickými systémy, jež by produkovaly dostatečné množství ovoce a zeleniny pro místní spotřebu. Vedlejším efektem bylo podstatné zvýšení ekologické stability krajiny (koeficient ekologické stability) a stabilizace odtokových poměrů. Realizace projektu by v budoucnu měla přispět i ke snížení míry nezaměstnanosti, která v období krize po koronaviru hrozí.