Stanovení sportovních cílů sportovce - věc manažera, trenéra, sportovce nebo rodičů - Novák, Marek (2020)
Tato diplomová práce se zaměřuje na cíle mladých volejbalistů ve věkové kategorii starších žákyň a žáků. Jejím záměrem je analyzovat cíle mladých volejbalistů v dané věkové skupině, definovat jejich zaměření na cíl, identifikovat motivační klimata, kterým rodiče a trenéři působí na mladé volejbalisty a na základě těchto zjištění pak doporučit rodičům a trenérům vhodné motivační klima, které by měli pro mladé sportovce vytvářet. Práce je rozdělená na teoretickou a praktickou část. V první části je provedena rešerše literatury zaměřená na cíle, motivaci, sportovní cíle a na vliv okolí na sportovce. Praktická část práce je věnována samotné analýze motivace a cílů mladých volejbalistů a vlivu rodičů a trenérů. Začátek praktické části je věnován popisu metody zpracování dat, založené na dotazníku PALMS-Y.