Marketingová situační analýza Státního zámku Dačice jako podklad návrhu budoucí strategie - Pravencová, Eliška; Pospíšil, Jan, 1983-; Musil, Martin, 1976-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Bakalářská práce se zabývá analýzou marketingového prostředí Státního zámku Dačice v jižních Čechách. Jejím cílem je zmapování a popsání jednotlivých faktorů působící na marketing objektu pod správou Národního památkového ústavu s možným využitím pro případné sestavení budoucí strategie do budoucích let. V teoretické části jsou popsány pojmy z oblasti marketingového řízení, které jsou následně orientovány na oblast cestovního ruchu. V praktické části dochází k provedení analýz, které byly zvoleny v kapitole metodiky, a přibližují situaci vnitřních zdrojů památkového objektu, dále vnějších a vnitřních faktorů působících na jeho řízení. Při analyzování je také provedena segmentace, targeting a positioning, dochází rovněž k popisu jednotlivých složek marketingového mixu v cestovním ruchu. Výsledky analýz jsou následně promítnuty do analýzy SWOT, na základě které jsou v závěru práce vyhodnoceny nejdůležitější cíle, které mohou být v budoucnu použity jako poklad pro tvorbu strategie.
Vedoucí práce: Jan Závodný Pospíšil
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses