Inteligentní město (Smart City) : konceptualizace problematiky a návrh rozvojových dynamických hypotéz - Bureš, Jan; Voráček, Jan; Sedláková, Jaroslava, 1972-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Prvním cílem diplomové práce je analýza problematiky Smart City. Pro splnění toho-to cíle slouží rozsáhlá literární rešerše, jež prezentuje informace komplexním způsobem. Druhým cílem je vytvoření konceptuálního modelu. Konceptuální model vychází z literární rešerše a jeho nástroji jsou myšlenková mapa, business model, systémový diagram a CLD diagram. Třetím cílem je vytvoření dynamických rozvojových hypotéz. Ty jsou prezentovány nejen písemnou, ale také grafickou formou za pomoci křivek vývoje. Pro každou hypotézu jsou vytvořeny tři experimenty, jež jsou ověřovány parametrizací CLD diagramu. Parametrizace je zadána na základě tří vytvořených strategií. Výsledkem diplomové práce jsou potvrzené či vyvrácené hypotézy, jež jsou formulovány takovým způsobem, aby byly srozumitelné pro komunální politiky a občany. Pro každou dynamickou hypotézu jsou vytvořena doporučení, jež usnadňují implementaci konceptu Smart City.
Vedoucí práce: Jan Voráček
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses