Principy agenturního zaměstnávání v ČR - Kratochvíl, Martin; Ježková Petrů, Gabriela; Král, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Cílem práce je zmapovat podmínky pro agenturní zaměstnávání cizinců, jejich přínosy a limity. Práce postupně mapuje podmínky vývoj regulace agenturního zaměstnávání, aktuální podmínky pro dočasné přidělování pracovníků, podmínky pro vstup cizinců na český trh práce a podmínky agenturního zaměstnávání cizinců. V praktické části práce pomocí kombinace kvalitativních a kvantitativních metod zkoumá, jak se aktuální podmínky promítají do praxe. Kombinována je výzkumná metoda polostrukturovaného rozhovoru a metoda dotazníkového šetření. Na základě výzkumu práce upozorňuje na nedostatky podmínek pro agenturní zaměstnávání cizinců a popisuje negativní vlivy těchto nedostatků na praktické využívání agenturního zaměstnávání cizinců. V závěru práce navrhuje, jak nedostatky odstranit, nebo alespoň minimalizovat jejich dopad.
Vedoucí práce: Gabriela Petrů
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses