Návrh znalostného systému pre diagnostiku diabetu u psa - Rothová, Nicole (2020)
Cieľom diplomovej práce je vytvorenie návrhu znalostného systému pre zistenie podozrenia na diagnózu diabetes mellitus u psa. Vytvorený prototyp systému je vytvorený vo dvoch funkčných úrovniach, kedy je druhá funkčná úroveň rozšírená o faktor istoty z expertného aj užívateľského hľadiska. V teoretickej časti je spracovaný úvod do problematiky umelej inteligencie a prehľad používaných metód a princípov v znalostných systémoch. Praktická časť pojednáva o metodike a výbere vhodného expertného systému. Problematika je potom rozpracovaná metodikou prevodu znalostí experta do znalostnej bázy a tvorbou znalostného systému v rámci platformy Windows. Práca bude poskytovať aj návod pre ďalších záujemcov o vývoj podobného systému a námet pre rozvoj pripravenej znalostnej bázy.