Změna ve formě bydlení v ČR - Matějka, Tomáš; Vopátek, Jiří; Kaczor, Pavel; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu (2020)
Práce se zabývá vývojem bydlení vlastnického, nájemního a družstevního s cílem porozumět změně ve formě bydlení v ČR, která zde probíhá od roku 1989. Vývoj je analyzován od 19. století až po současnost a zaobírá se těmi nejvýznamnějšími udá-lostmi. V rámci novodobé historie se práce věnuje zejména vlivu hypotečních bank, stavebních spořitelen či deregulaci nájemného. Významnou roli sehrává též analýza současného stavu, z které následně vycházejí modelové situace porovnávající vý-hodnost nájemního bydlení s bydlením vlastnickým financovaným hypotečním úvěrem. Závěr práce obsahuje argumentačně podložené doporučení vedoucí ke zlepšení bytové dostupnosti.
Vedoucí práce: Jiří Vopátek
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta managementu, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: management [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses