Vliv zdroje a elementů reklamy na efektivitu sociální reklamy na Instagramu - Komínková, Lucie (2020)
Tato studie se zabývá efektivitou sociální reklamy a s tím spojenou problematikou zdrojů reklamy, elementů reklamy a vnímanou kredibilitou zdroje. Výzkum je proveden pomocí online experimentu, který zkoumá rozdílné efekty zdroje a elementů reklamy na efektivitu sociální reklamy na Instagramu. Základem výzkumu je hloubková literární rešerše akademických článků týkajících se této problematiky. Pro účely tohoto výzkumu je získán vzorek 406 respondentů, a to z řad mileniálů. Výsledky ukazují, že zdroj reklamy a elementy reklamy nemají významný vliv na postoj k reklamě. Zdroj reklamy má významný vliv na vnímanou kredibilitu zdroje, která má signifikantní vliv na postoje k reklamě a působí tam i mediační vztah vnímané kredibility zdroje mezi zdrojem reklamy a postoji k reklamě.