Digitální technologie ve vzdělávání na středních školách ekonomického zaměření - Junková, Anna (2020)
Tato diplomová práce se zabývá digitálními technologiemi ve vzdělávání, konkrétně je zaměřena na učitele a žáky středních škol ekonomického zaměření. Cílem práce je zjistit aktuální úroveň digitální gramotnosti a digitálních kompetencí právě u těchto učitelů. Pomocí kvantitativní metody, konkrétně dotazníkového šetření byla tato úroveň zjištěna a bylo potvrzeno, že není příliš vysoká. Kvalitativní výzkum zkoumal reakce učitelů na distanční výuku zaviněnou korona virovou pandemií v souvislosti s digitálními technologiemi ve výuce. V závěru práce jsou doporučení, jak na zjištěnou realitu lze reagovat a jak by se dala situace na středních školách ekonomického zaměření v rámci digitálních technologií zlepšit.