Odměňování zaměstnaneckých vynálezů v Německu : Popis přístupu a srovnávací případová studie vybraných soudních rozhodnutí - Pražský, Michal (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá tématem zaměstnaneckých vynálezů v Německu, konkrétně metodice stanovení odměn pro vynálezce za tyto vynálezy.Teoretická část práce je věnována rešerši odborné literatury, jež byla použita k definování potřebných teoretických principů, o něž se podniky při stanovování odměn za vynálezy opírají.Praktickou část práce tvoří případová studie zaměřená na rozbor dvou soudních rozhodnutí v Německu a stanovení rozdílových faktorů, jež prokazatelně ovlivňují, a tedy mají dopad na celkovou hodnotu odměny.