Analýza suverénního ratingu na příkladu vybraných zemí - Gorylová, Jana; Blahová, Naďa, 1958-; Brada, Jaroslav, 1964-; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce se zaměřuje na změny suverénního ratingu tří vybraných zemí – Velké Británie, Itálie a Turecka. Jejím cílem je analyzovat změny ratingu již zmiňovaných zemí v průběhu posledních několika let a identifikovat faktory, které k těmto změnám vedly. Rating Spojeného království Velké Británie a Severního Irska bude zkoumán především z hlediska dopadů brexitu – plánovaného odchodu z Evropské unie. V případě Itálie bude zkoumán vliv roustoucího zadlužení, rozpočtové krize z roku 2018 a v neposlední řadě pandemie COVID-19, která italskou ekonomiku zasáhla velmi výrazně. Poslední kapitola bude věnována změnám suverénního ratingu Turecka za vlády prezidenta Recepa Tayyipa Erdoğana, během které dochází k postupné islamizaci země, zkoumány budou také dopady vojenského puče v roce 2016 a vliv tureckých zahraničních vztahů na suverénní rating.
Vedoucí práce: Naďa Blahová
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses