Finanční gramotnost na středních školách - komparace ČR s Německem - Šístková, Veronika; Berková, Kateřina, 1984-; Krpálková-Krelová, Katarína; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato diplomová práce se zabývá finanční gramotností u žáků středních neekonomických škol v České republice a v Německu. Cílem této práce je porovnat úrovně finanční gramotnosti u českých a německých žáků a zároveň porovnat mezi sebou jednotlivé oblasti finanční gramotnosti. Vyhodnocení probíhalo na základě krátkého testu z finanční gramotnosti, kde se prokázalo, že čeští žáci mají lepší znalosti ve finanční gramotnosti než němečtí žáci. Nejtěžší oblast finanční gramotnosti byla rozpočtová část, která řešila schodek domácího rozpočtu. V závěru jsou formulována doporučení pro rozvoj finanční gramotnosti.
Vedoucí práce: Kateřina Berková
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: učitelství ekonomických předmětů pro střední školy [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses