Redistribuční efekty kvantitativního uvolňování - Lysoňková, Jana; Brůna, Karel, 1973-; Boháčik, Ján; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Diplomová práce zkoumá jednu z forem nekonvenční měnové politiky, kvantitativní uvolňování, která byla mnoha významnými centrálními bankami zavedena po vyčerpání rozsahu konvenčních nástrojů ve smyslu uvolňování měnových podmínek. Hlavním zaměřením jsou redistribuční efekty kvantitativního uvolňování, čemuž ale předchází vysvětlení redistribučních dopadů měnové politiky obecně, jelikož tyto dva pojmy nejsou často spojovány. Práce zasazuje nástroj kvantitativního uvolňování do kontextu měnové politiky s důrazem na transmisní mechanismy a na tomto základě potom vysvětluje jednotlivé kanály redistribuce. Ty jsou následně analyzovány na japonské ekonomice s důrazem na přesun příjmů a bohatství mezi domácnostmi.
Vedoucí práce: Karel Brůna
Diplomová práce (Ing.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: finance [obor dipl. práce]; diplomové práce; master's theses