Vývoj zdanění tabákových výrobků v České republice - Sauerová, Eliška (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zdaněním tabákových výrobků v České republice v letech 2004 až 2019. Hlavním cílem je zjistit, zda se příjmy z daně z tabákových výrobků zvyšovaly s růstem zatížení tabákových výrobků spotřební daní za předpokladu nízké elasticity poptávky. Ve výzkumu je využito komparativní analýzy časových řad doplněné o výpočty míry dynamiky. Navzdory čistě rostoucí tendenci zatížení tabákových výrobků spotřební daní bylo zjištěno, že ve sledovaném období nedocházelo k stálému růstu daňových příjmů.