Vývoj zdanění tabákových výrobků v České republice - Sauerová, Eliška; Zídková, Hana; Čejková, Eliška; Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá zdaněním tabákových výrobků v České republice v letech 2004 až 2019. Hlavním cílem je zjistit, zda se příjmy z daně z tabákových výrobků zvyšovaly s růstem zatížení tabákových výrobků spotřební daní za předpokladu nízké elasticity poptávky. Ve výzkumu je využito komparativní analýzy časových řad doplněné o výpočty míry dynamiky. Navzdory čistě rostoucí tendenci zatížení tabákových výrobků spotřební daní bylo zjištěno, že ve sledovaném období nedocházelo k stálému růstu daňových příjmů.
Vedoucí práce: Hana Zídková
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2020
Obsahuje bibliografii
Textový (vysokoškolská kvalifikační práce)
Rok obhajoby 2020
Způsob přístupu: Internet
Keywords: zdanění a daňová politika [obor bakal. práce]; bakalářské práce; bachelor's theses