Veřejné výdaje v letech 1939-1948 - Arabska, Liudmyla (2020)
Tato bakalářská práce se zabývá problematikou vývoje veřejných výdajů za tzv. Protektorátu Čechy a Morava a v období obnovy Československa po druhé světové válce. Hlavním cílem je provést analýzu veřejných výdajů v letech 1939–1948. První část se týká historicko-politické situace a zákonů, podle kterých byly upravovány státní rozpočty ve sledovaném období. Druhá část analyzuje strukturu veřejných výdajů v letech 1939–1948. Poslední část vymezuje klíčové faktory ovlivňující vývoj veřejných výdajů ve sledovaném období, a také porovnává období 1939–1948 s obdobím první republiky. Hlavní metodou pro dosažení cíle bakalářské práce je metoda srovnávací. Struktura a vývoj veřejných výdajů jsou znázorněny pomocí grafů.